Política 15/04/2015

Rajoy certifica que la cèl·lula jihadista detinguda a Catalunya volia atemptar a Barcelona

El president del govern espanyol aprofita una intervenció al Congrés per felicitar els Mossos

Europa Press
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el ple del Congrés. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que les onze persones detingudes la setmana passada a Catalunya acusades de formar part d'una cèl·lula vinculada a l'organització terrorista Estat Islàmic "tenien voluntat contrastada" de cometre un atemptat terrorista a Barcelona. Segons ha dit, l'amenaça del terrorisme "segueix estant molt present".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la intervenció al ple del Congrés amb motiu del Consell Europeu de Brussel·les celebrat els dies 19 i 20 de març, Rajoy ha assenyalat que els Estats membres estan "fent progressos" en la lluita contra el terrorisme i ha afegit que aquesta operació policial de la passada setmana n'és un exmple.

"A Espanya, les forces i cossos de seguretat desenvolupen una tasca imprescindible de prevenció i persecució del terrorisme jihadista", ha manifestat, per recordar també l'operació portada a terme el passat 13 de març per la Policia Nacional i que va permetre la detenció de vuit persones que formaven part d'una cèl·lula de propaganda connectada amb l'Estat Islàmic (DAESH). Segons ha subratllat, aquesta va ser la primera operació policial en què es desarticulava a Espanya un grup jihadista d'aquestes característiques.

Rajoy ha volgut aprofitar la compareixença davant la cambra per "felicitar" per les dues operacions contra el terrorisme.

Cooperació "imprescindible"

El cap de l'executiu espanyol ha manifestat que, davant la "dimensió transfronterera" del terrorisme internacional, especialment el jihadista, resulta "imprescindible" una "sòlida cooperació a la Unió Europea".

"Els europeus romandrem units i ferms davant dels que vulguin atemptar contra la nostra democràcia i les nostres llibertats", ha afirmat, després de recordar el "salvatge" atemptat perpetrat a Tunísia i que es va cobrar 21 víctimes mortals.

Rajoy ha recordat que aquestdilluns es va celebrar a Barcelona la reunió ministerial informal amb els socis mediterranis de la UE per analitzar la revisió de la Política Europea de Veïnatge, impulsada per Espanya, i que ha permès un debat entre la UE i els seus socis mediterranis sobre com combatre millor el terrorisme. Segons ha reiterat, es tracta d'una de les "amenaces comunes" a les dues ribes de la Mediterrània.

stats