CONSELL NACIONAL D'ICV
Política 15/01/2011

Herrera alerta de les retallades en l'autogovern en la versió "gore" d'Aznar i la "light" de Zapatero

El dirigent ecosocialista lamenta que Mas "defensi els interessos d'uns pocs i privats". El Consell ha aprovat la proposta que Joan Saura sigui el senador per designació autonòmica

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha dit que la crisi acaba suposant "l'excusa" per a les "retallades als treballadors i pensionistes", les "retallades per a molts i privilegis per a pocs" del Govern de Mas i les retallades en l'autogovern, en la versió "gore" d'Aznar i la "light" de Zapatero. Així ho ha dit durant el Consell Nacional del partit, en què ha criticat el Govern perquè té una "lògica conservadora" i vol reduir el dèficit públic "a qualsevol preu", a costa "d'incrementar els dèficits socials i les desigualtats". El Consell Nacional d'ICV, ha aprovat portar al consell de govern de la coalició la proposta perquè Joan Saura sigui el senador per designació autonòmica. Joan Herrera, secretari general d'ICV, ha recordat que el seu partit va reconèixer que CiU va mobilitzar "molt electorat, fins i tot d'esquerres". Però ha afegit que "en només un mes i mig" ha demostrat que "quan parlava d'excel·lència volia dir improvisació, que el govern dels millors és el govern que defensa els interessos d'uns pocs i privats, i que aquest partit al que van votar molts, governa per a molts pocs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha afirmat que el Govern que parla de retallades "diu que hi ha diners per reduir o eliminar l'impost de successions, per crear noves escoles d'elit que separen nens i nenes, perquè qui té una mútua tingui desgravacions fiscals". El secretari general del partit ha assegurat que és un govern "clarament de dretes, conservador i que amb els vots de molts governa per a molts pocs".

És un govern "molt descarat", ha sentenciat Herrera, referint-se al fet que el conseller de Salut, Boi Ruiz, va animar la ciutadania a fer-se d'una mútua privada. "El conseller defensa els interessos de la patronal de la sanitat i la lògica privada", ha dit Herrera.

El secretari general ha acabat assegurant que aquest és el Govern que "pot acabar convertint-se en consell d'administració dels interessos dels grans sectors financers i empresarials de Catalunya". És un Govern "antic i que supedita els interessos de país als interessos de partit", ha conclòs.

Joan Herrera ha mostrat la seva preocupació per "l'excusa de la crisi" que acaba suposant "l'excusa per a les retallades" pels treballadors i pels pensionistes, "retallades per molts i privilegis per pocs" i retallades en l'autogovern que arriben en la versió "gore" d'Aznar i la "light" de Zapatero.

El Consell Nacional d'ICV, que ha tingut 170 assistents, ha aprovat la proposta de portar al consell de govern de la coalició la proposta que Joan Saura sigui el senador per designació autonòmica. De les 170 persones, dues han votat en contra i dues s'han abstingut.

stats