CANVI DE CICLE
Política 30/05/2013

Joaquim Nadal afirma que votaria 'sí' a la independència en una entrevista a la revista 'Capicua'

L'exdirigent del PSC veu també "horripilant que avui hi hagi gent que estigui pensant en un estat convencional, que hi hagi gent que pensi en un exèrcit català"

Ara
1 min

BarcelonaL'exalcalde de Girona i expresident del PSC al Parlament Joaquim Nadal afirma en una entrevista que publica la revista satírica 'Capicua' del juny –que arriba demà als quioscos– que ara per ara segurament votaria a favor de la independència. "Crec que sí", respon a la pregunta de si "votaria a favor de la independència si es fes avui el referèndum". Igualment, però, afirma que "el federalisme és possible dins d'Espanya" i que li sembla "horripilant que avui hi hagi gent que estigui pensant en un estat convencional, que hi hagi gent que pensi en un exèrcit català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crític amb el PSC, Nadal afirma que el seu partit "està desubicat, no ocupa cap espai" i "és un espai secundari [...] per culpa de les seves pròpies contradiccions". "De què servirà el document per a una nova constitució federal si els 'socis espanyols' no ho compren?", es pregunta en l'entrevista a 'Capicua'. Així mateix, creu que "Carme Chacón sent la necessitat de fer-se perdonar el fet que el seu nom surti en el document de preparació d'una nova constitució federal i fa la carta que fa [en referència amb la carta escrita a 'El Mundo']". Igualment, Nadal destaca la vàlua de la diputada Rocío Martínez-Sampere i de l'exdiputada Laia Bonet, totes dues del PSC.

stats