Política 11/04/2014

Duran carrega contra ERC per "identificar consulta amb independència" al Congrés dels Diputats

El líder d'Unió insisteix que es necessita un "reconeixement constitucional" català amb una nova disposició addicional

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, carrega aquest divendres en la seva carta web setmanal contra ERC per haver "identificat consulta amb independència" en el debat d'aquest dimarts al Congrés dels Diputats. "La proposició de llei aprovada per la cambra catalana pretenia que el govern de Catalunya pogués convocar un referèndum consultiu sobre el futur polític de Catalunya, no un referèndum sobre la independència, com va defensar la representant d'ERC [Marta Rovira], membre integrant dels comissionats del Parlament per defensar a Madrid la iniciativa", sosté Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de CiU a Madrid insisteix que cal "negociar tant com faci falta" i reitera el seu diagnòstic segons el qual Catalunya requereix "un reconeixement constitucional amb una nova disposició addicional".

"Els propers mesos hem d'actuar amb intel·ligència: els uns i els altres. Rajoy no pot tancar totes les portes. Si es fa així, la temptació de sortir per la finestra s'anirà enfortint. I ja ho he dit en diverses ocasions: sortir per la finestra vol dir declarar unilateralment la independència. I ja sabeu que, personalment, com el president Mas, no ho volem ni crec que sigui bo. A l'inrevés, seria molt negatiu per a Catalunya, però també per a Espanya", afegeix Duran.

"Rajoy no entén que continuar parapetant-se darrere la Constitució és d'una gran responsabilitat històrica, com ho seria també que nosaltres ens la passéssim pel forro. Per això he insistit sempre en el respecte a la legalitat. Sabent això, sí que es pot i a vegades s'ha de transformar", argumenta el líder d'Unió.

stats