POLÍTICA ESPANYOLA
Política 07/06/2011

Duran assegura que ni PP ni PSOE desitgen eleccions anticipades

El dirigent de CiU afirma també que la trobada amb Rubalcaba no implica cap suport a Zapatero i avança que la federació votarà contra els pressupostos

Acn
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida conversa distesament amb la ministra d'Economia, Elena Salgado, en un moment de recés durant una sessió al Congrés.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que cap dels dos grans partits de l'Estat, el PSOE i el PP, estan interessats en un avançament electoral, i ha apuntat que la qüestió no és si hi ha o no eleccions abans del març del 2012, sinó si es fan o no les reformes que necessita l'economia espanyola. També ha afirmat que no es pot desprendre de la reunió que ell i Artur Mas van mantenir amb el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, que CiU estigui disposada a donar suport estable al govern espanyol fins al final de la legislatura, i ha avançat que la seva formació no donarà suport als pressupostos de Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ningú vol eleccions anticipades perquè el PP li va molt bé que sigui el PSOE qui s'hagi de desgastar, reformar les pensions o prendre altres mesures, i al PSOE li va bé guanyar cert temps perquè el PP hagi d'adoptar mesures dures a les comunitats autònomes i el seu candidat tingui temps de posicionar-se davant Rajoy", ha dit.

En un esmorzar informatiu a Madrid Duran ha assegurat que a ell no li preocupa si les eleccions se celebren ara o al març sinó què es farà en els pròxims mesos i que "s'abordin de manera immediata els problemes" estructurals de l'economia espanyola. "Al debat de si hi ha eleccions al setembre, octubre o novembre o si són al març la pregunta és 'per fer què?', perquè a Portugal hi acaba d'haver eleccions que ha guanyat el partit socialdemòcrata i li tocarà fer allò que negaven al partit socialista durant els mesos anteriors", ha sentenciat.

Duran també ha estat contundent a l'hora de negar que de la conversa que ell i el president de la Generalitat, Artur Mas, van mantenir amb el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, se'n pugui desprendre "de cap de les maneres" que CiU donarà suport estable a l'executiu de Zapatero fins al final de la legislatura. Segons Duran, aquesta entrevista s'emmarca en la normalitat dels contactes de la seva formació amb la resta de partits.

El portaveu de CiU al Congrés també s'ha mostrat partidari d'un consens entre totes les formacions polítiques per establir un nou model de sanitat que garanteixi el servei als usuaris però també la seva sostenibilitat. Sense voler parlar del copagament, Duran ha assegurat que tal com està dissenyat ara el sistema "no és sostenible i no pot romandre inalterable". Per tant, ha apostat per un pacte entre totes les formacions a nivell d'Estat semblant al que es va assolir per a les pensions. "Suggereixo que no seria negatiu que poguéssim fer un acord tipus pactes de Toledo per parlar a fons i d'una vegada per totes del sistema sanitari", ha sentenciat.

stats