Política 14/11/2014

Duran: "S'equivoca qui cregui que amb el resultat del 9-N la independència està a tocar"

El líder d'Unió assegura que no és partidari d'avançar eleccions i acusa ERC de "populisme" en la seva carta web setmanal a la militància

Oriol March
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, considera en la seva carta web setmanal a la militància que "s'equivoca qui cregui que amb el resultat del 9-N la independència està a tocar". "Vaig sentir una estona una tertúlia on algun periodista només tenia en compte els que han votat, sobretot els sí-sí, i especulava que molts sí-no serien en un referèndum legal també vots per la independència. Prudència, serenitat i rigor. I no cal que digui que s'equivoca, i molt, qui resta valor polític al que diumenge va succeir, com el president Rajoy", apunta Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A Catalunya, i de retruc també en els àmbits polítics i mediàtics, es parla d'avançar les eleccions com a possible sortida. D'entrada, no ho veig. Ho he dit moltes vegades: caldrà saber per què les volen avançar els que ho proposen. També es parla d'una llista de país. Igualment caldrà esbrinar amb quin objectiu i si és compartit per tots. ICV no sembla que vulgui eleccions anticipades i, si en algun moment les ha insinuades, mai s'ha apuntat a la llista de país. El que vol és treure democràticament CiU del Govern i que sigui substituïda per un nou tripartit. Ho entenc i ho respecto. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va dir abans d'ahir que vol eleccions ja, després un govern unitari, un referèndum sobre una Constitució catalana i la independència l'endemà. Fantàstic! I, mentrestant, qui governa? Qui aprova els pressupostos? Com recuperem la paga extraordinària dels funcionaris? La independència és respectable; el populisme, no. Però, per part nostra, reitero el que vaig dir el 19 d'octubre: Unió esta oberta a escoltar i parlar", assenyala sobre el nou escenari.

stats