TENSIÓ INSTITUCIONAL
Política 22/10/2013

Duran considera infantil i irresponsable no deixar parlar Mas al fòrum euromediterrani

"No hi hauria d'haver cap problema perquè el president fes una breu salutació", considera el cap de files de CiU a Madrid

Efe
1 min
HORITZONS DIFERENTS Al llarg de les últimes setmanes s'ha eixamplat la distància entre Unió i Convergència. Dirigents dels dos partits, que formen una federació solvent a les urnes, ja avaluen  la possibilitat que prenguin camins diferenciats.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qualificat avui d'"infantilisme" i de "comportament irresponsable" no permetre que el president de la Generalitat, Artur Mas, intervingui demà en el Fòrum Mediterrani de Barcelona. "La situació no està com perquè es faci infantilisme. Fa falta maduresa i responsabilitat", ha assegurat Duran als passadissos del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel líder d'Unió, permetre que Mas pugui acudir a la inauguració del fòrum però no autoritzar-li que prengui la paraula "és una solució infantil" i una "cosa de nens", quan no hi hauria d'haver cap problema perquè el president català fes "una breu salutació".

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha rebutjat avui que el president català pugui intervenir en el fòrum de Barcelona perquè el programa està "tancat des de fa molt de temps" i el suggeriment de modificar-lo "no ha sigut ben acollit".

La Generalitat ha informat avui que Mas acudirà a la inauguració del fòrum per saludar els assistents, però no intervindrà a l'acte ni està previst que es quedi a acompanyar Mariano Rajoy quan el president del govern intervingui, ja que després de la salutació es dirigirà al Parlament.

stats