Política 25/07/2017

JxSí perdrà un diputat a les comissions parlamentàries, que guanyarà la CUP

La baixa de Germà Gordó del grup del Govern ha provocat un nou repartiment per equilibrar la representativitat

Ara
1 min
JxSí perd un diputat de les comissions parlamentàries arran de la baixa de Germà Gordó

BarcelonaPunt final a l'estira-i-arronsa que els grups parlamentaris han mantingut les últimes setmanes pel repartiment de diputats a les comissions. JxSí perdrà un diputat -es quedarà amb 9- que passarà a mans de la CUP. Ciutadans mantindrà els quatre actuals i la resta de formacions en tindran dos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran de la baixa de Germà Gordó de JxSí, el PSC va sol·licitar a la mesa que revisés aquesta qüestió a fi de conservar l'equilibri de la representativitat a les comissions. Pel sistema matemàtic de restes majors -calcula quants membres corresponen a cada grup en funció del seu nombre d'escons-, la coalició de govern havia de perdre un representant, que guanyaria la CUP. A risc que la formació anticapitalista no pogués assegurar l'assistència de dos membres a tots els grups de treball, la majoria independentista corria perill.

Amb aquest condicionant i amb l'argument que 2 diputats per al PSC -16 escons- i la CUP -10- no reflectia l'equilibri de representativitat, JxSí defensava que no es toqués el repartiment. Fonts de la coalició recordaven que quan Montserrat Tura va deixar el grup socialista no es va modificar res i es va mantenir l'acord pres a l'inici de la legislatura. En tot cas també va presentar una proposta que incloïa reduir de 21 a 19 el nombre de membres a les comissions, cosa que provocava que el partit del govern i Cs perdessin un representant.

Vista la manca d'acord -la decisió s'ha anat ajornant les últimes setmanes a la mesa i a la junta de portaveus- la coalició sobiranista ha retirat la proposta. "Som generosos", apunten fonts de JxSí.

stats