Política 11/11/2014

L''Abc' assegura que un jove va poder votar fins a tres vegades el 9-N... però els voluntaris el contradiuen

El coordinador del procés d'un institut assegura que el jove "anava acompanyat per dues persones més", que es van registrar, però va ser el noi qui va acabar introduint el sobre a l'urna, tal com "feien els nens petits amb els pares"

Ara
2 min

BarcelonaLa polèmica està servida. L''Abc' ha publicat aquest dimarts que "diversos electors han denunciat que durant la jornada del 9-N van poder votar en dues o més ocasions". El diari posa un exemple d'un jove que diu que va votar 3 vegades. Segons explica, va buscar municipis on existeix un carrer que es diu igual que el seu. Va acudir als locals de participació on havien de votar els del carrer homònim al seu i diu que "van mirar el seu DNI i el van deixar votar sense problemes, perquè en cap dels dos casos els voluntaris van veure que la direcció era d'un altre municipi". La informació de l''Abc' ve acompanyada de tres fotografies on es veu un jove (amb la cara pixelada i vestit igual les tres vegades) dipositant un vot en tres col·legis diferents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però la polèmica ha augmentat quan el coordinador del procés (un dels voluntaris responsables de l'organització del 9-N) de l'IES Joan Miró de Cornellà ha assegurat via Twitter que "la persona que va votar tres vegades anava acompanyada per 2 persones més". Pel que explica Jordi Rosell, els amics del noi també es van registrar i ell va votar per ells, tal com "feien els nens petits amb els pares". "La taula on va votar, la 1122Z, recollia els cognoms de Martino o Murla", explica Rosell. I afegeix que "tindríem informació que l'individu de la foto, el seu cognom comença per C, en ser reconegut". "Fi de la polèmica", conclou. L'ARA ha pogut comprovar que l'inicial del cognom del jove no és la C.

Aquests són els quatre tuits on el voluntari intenta contradir la informació de l''Abc':

Bob Esponja també vota... o no

No és la primera vegada que l''Abc' intenta desacreditar el procés participatiu del 9-N, sobretot pel que fa als aspectes tècnics. El dia que es va publicar el llistat de locals per votar, va assegurar que Bob Esponja, Elvis Presley i un seguit de personatges famosos també podien votar perquè el registre els relacionava amb un punt de votació. Aleshores, el rotatiu ja va obviar, però, que per poder votar era necessari el DNI, i que el sistema informàtic de consulta només distribuïa per carrers i per cognoms els punts de votació. Súmate els va replicar amb uns anuncis on es mofaven de la relliscada.

stats