Política 15/03/2012

L'Audiència Nacional ordena reobrir la investigació contra Bárcenas, Merino i Galeote pel cas Gürtel

Anul·la la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid d'arxivar la causa contra aquests tres càrrecs del PP

Efe
1 min
Luis Bárcenas, Ricardo Galeote i Jesús Merino

MadridL'Audiència Nacional ha ordenat reobrir el cas Gürtel respecte a l'exsenador i extresorer del PP Luis Bárcenas, l'exregidor del PP a Estepona (Màlaga) Ricardo Galeote i l'exdiputat del PP Jesús Merino.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha decidit la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional en estimar els recursos de l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia Anticorrupció contra l'arxivament decretat pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) Antonio Pedreira, el passat 1 de setembre.

En les tres interlocutòries notificades aquest dijous, la sala considera que quan Pedreira va decretar l'arxivament de la causa respecte de Bárcenas, Galeote i Merino no tenia "competència objectiva", ja que el TSJM ja havia decidit inhibir-se de la causa. També concreta que que aquesta decisió no era "urgent ni inajornable", tal com estableix la llei.

Amb aquesta decisió, els tres exdirigents tornen a estar imputats i la justícia els tornarà a investigar. A l'extresorer del PP se'l vinculava amb la trama corrupta per diversos documents que es van trobar. De fet, la Fiscalia Anticorrupció va oposar-se a l'arxivament de la causa.

Segona va informar fa unes setmanes el diari 'El Mundo', Luís Bárcenas i quatre càrrecs destacats més del PP, Gerardo Galeote –germà de Ricardo Galeote–, Jesús Merino, Jesús Sepúlveda i un quart no identificat amb les inicials de P.A.C. s'haurien repartit dos milions d'euros en comissions de la trama Gürtel. Cadascun d'ells hauria rebut 230.000 euros de la societat Spinaker, a través dels contractes de les campanyes electorals de les eleccions autonòmiques del 2003 i de les generals del 2004, que va organitzar Francisco Correa, principal responsable de la trama Gürtel.

stats