Política 05/02/2014

L'associació de l'exdiputat i militant del PSC Toni Comín s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Una delegació de l'entitat s'ha reunit aquest dimecres amb Rigol per formalitzar l'acord. Consideren que "el dret a decidir és ara el mínim comú denominador del catalanisme polític i social"

Acn
2 min
Toni Comín, el segon per la dreta, i membres de la seva associació en la reunió amb Joan Rigol / ACN

BarcelonaEl president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i expresident del Parlament, Joan Rigol, ha rebut aquest dimarts al matí una delegació de l'Associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, l'entitat que lidera l'exdiputat i militant del PSC, Toni Comín. La trobada ha servit per formalitzar l'adhesió de l'associació al Pacte Nacional. Des de Socialisme, Catalunya i Llibertat afirmen que han vist necessari formar part del Pacte perquè el dret a decidir és ara "el mínim comú denominador del catalanisme polític i social". La delegació encapçalada per Toni Comín estava completada per Elvira Duran, Montse Franch, Luca Gervasoni, Jordi Pujals i l'exalcaldessa socialista de Campdevànol, Núria López.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat ha explicat la seva adhesió en un comunicat enviat aquest dimecres a la tarda, on asseguren que Joan Rigol "ha valorat positivament la incorporació de l'Associació com a una veu socialista dins del pacte". Com a entitat afirmen que participen del Pacte amb la voluntat "de contribuir a que l'exercici del Dret a Decidir es desenvolupi d'acord amb els criteris de preservar la unitat civil, garantir el pluralisme, promoure un debat de qualitat y el respecte de les discrepàncies". En la conversa, han explicat que s'ha fet palesa "la coincidència dels motius i criteris que l'Associació expressa a la carta de sol·licitud d'adhesió, amb les prioritats i objectius establerts al Pacte Nacional pel Dret a Decidir".

En aquest sentit, l'entitat ha recordat que en aquesta missiva que van enviar ja consideraven que el dret a decidir "és avui allò que configura el mínim comú denominador del catalanisme polític i social". "Entenem, en efecte, que el catalanisme és un moviment transversal i integrador, que va molt més enllà dels partits polítics i que troba les seves arrels més sòlides i profundes en la societat civil, que es caracteritza justament per la diversitat i la pluralitat de les seves organitzacions", argumenten, tot afegint que "el catalanisme, en aquest sentit, no és patrimoni de ningú: de cap partit en particular, però tampoc dels partits polítics en el seu conjunt".

stats