Política 14/07/2017

L'explicació del canvi de Govern, en 10 frases

Puigdemont i Junqueras han explicat la modificació del consell executiu que convocarà l'1-O

Maiol Roger / Gerard Pruna
2 min
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en roda de premsa

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han explicat aquest matí els canvis al consell executiu. Aquestes són les deu frases principals de la seva compareixença.

Carles Puigdemont

  1. "El conseller d'Interior, Jordi Jané; la consellera de la Presidència, Neus Munté, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Borràs, han decidit fer un pas al costat, com també ho ha decidit el secretari de Govern, Joan Vidal. Els consellers sortint i el secretari de Govern han actuat amb un profund sentit del servei públic, i han demostrat que s'han guiat sempre per la convicció i la responsabilitat. Els consellers entrants es posaran a treballar amb els seus predecessors per culminar el programa de Govern i la preparació del referèndum".
  2. "Jo no he cessat a ningú. A tots els consellers els he dit que no tinc cap raó per cessar-los, perquè han fet una feina exemplar, honestament i lleialment".
  3. "Comptem amb ells, com amb tantes i tantes persones que des de les responsabilitats molt diverses són peces necessàries per garantir el dret dels catalans. Tots ens fem falta. No sobra ningú".
  4. "He d'agrair el suport i la solidaritat i el treball que ha fet el partit aquests dies. En particular, a Marta Pascal, per la seva ajuda en tot moment, la seva lleialtat i la seva solidaritat".
  5. "Cap de les decisions que afecten el Govern s'han pres al marge del Govern, al marge del vicepresident i el president. Això no és incompatible amb el fet que, com s'ha fet en el passat, i es farà en el futur, els governs tinguin assessorament i puguin fer consultes i rebre gent".

Oriol Junqueras

  1. "Per vehicular les decisions fem reorganitzacions, hi haurà un òrgan de coordinació política amb el president de la Generalitat, el vicepresident, el secretari de Govern i el secretari general de la vicepresidència, amb la voluntat de portar les decisions al consell executiu".
  2. "Tots els membres del Govern signaran conjuntament els acords que corresponguin per tal de permetre que els ciutadans votin l'1 d'octubre".
  3. "No hi ha consellers del PDECat, hi ha consellers del Govern de Catalunya, i fem el que està al nostre abast per ajudar la tasca del president del Govern".
  4. "El PDECat ha estat, és i serà un partit importantíssim a Catalunya. Està bé que tots siguem conscients de la feina i dels esforços que es fan en tots els àmbits, partits polítics, grups parlamentaris i Govern. És un reconeixement imprescindible i del tot merescut".
  5. "Estic compromès a signar i amb tot. Som aquí per fer possible que els ciutadans puguin decidir el seu futur. Si no, no seríem aquí".
stats