Política 12/12/2016

Lluís Rabell: "Tard o d'hora s'haurà de celebrar un referèndum"

El diputat de CSQP reconeix que amb el govern del PP la possibilitat que sigui pactat "s'allunya" però defensa que "cal picar pedra"

Jordi Mumbrú
2 min
Lluís Rabell, durant la seva intervenció.

BarcelonaEl líder de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, reconeix que amb l'actual govern del PP a l'Estat "s'allunya" la possibilitat de celebrar una consulta pactada amb Madrid, però està convençut que "tard o d'hora s'haurà de celebrar un referèndum". Això sí, "cal seguir picant pedra", segons ha reconegut durant un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. Rabell, que ha rebutjat qualsevol consulta unilateral, no ha volgut avançar quina opció defensaria el seu partit quan aquesta hipotètica consulta pactada amb Madrid se celebri i s'ha limitat a dir que caldria conèixer primer quina és la pregunta. Rabell ha plantejat que la pregunta podria referir-se a la possibilitat de reformar la Constitució per permetre que les "comunitats històriques escullin el seu camí. En aquest cas votaríem que sí", ha dit. En el cas que es plantegés "una pregunta binària, el govern espanyol hauria de fer oferiments que actualment ni s'imagina. Nosaltres hauríem de modular la nostra resposta en funció de les propostes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha fet broma sobre la cimera convocada pel president Puigdemont amb els partits i entitats que formen el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha dit: "Jo, de moment, només he sigut convocat pel Polònia". El diputat ha confirmat que, si els conviden, "el més probable" és que hi assisteixin, i ha afegit: "Però ja anunciem d’entrada que en les dinàmiques unilaterals i de confrontació no ens hi trobaran. Sí que ens trobaran en la creació de majories pel dret a decidir". Rabell també ha dit que aquesta convocatòria "sembla la torna al suport parlamentari de la CUP a la tramitació dels pressupostos", que es discutiran el dia abans.

Davant d'una representació d'empresaris barcelonins, Rabell ha explicat que la proposició que Junts pel Sí i CSQP van pactar al Parlament a favor del dret a decidir "volia contribuir a fer viable un govern del PSOE a Madrid. Allò es va frustrar i aquella resolució esdevé més difícil amb un govern del PP. S’allunya la possibilitat immediata d’un referèndum pactat amb l’Estat, però tanmateix hi haurem d’arribar".

stats