CIU-ERC
Política 22/09/2011

Mas allarga la mà a ERC però avisa que no acceptarà disparar la despesa pública

El president de la Generalitat ha recordat que el seu govern va estendre la mà des del primer dia "a tothom", sempre que s'entengui la legitimitat aconseguida per CiU a les urnes i la necessitat de no traspassar les "línies vermelles".

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Generalitat, Artur Mas, ha allargat avui la mà a la direcció d'ERC la setmana prèvia al debat de política general i ha fet extensiva l'oferta a la resta de forces polítiques, encara que ha advertit que CiU està decidida a no acceptar pressions per disparar la despesa, en una reunió del grup parlamentari de CiU a Girona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el president català ha recordat que l'objectiu de les retallades és "donar la volta a una situació complicada com més aviat millor". I ha afegit que la seva voluntat d'"explicar la veritat". És per aquesta raó que el seu Govern va encarregar l'auditoria per confirmar les dades sobre els comptes de la Generalitat i que ha permès saber que "la situació és més greu del que es podia haver pensat".

En referència al canvi dins de la direcció d'ERC, Mas ha declarat que "ara el partit té clar que totes les etapes del tripartit són del passat i que ara cal tenir una actitud oberta i dialogant". Tot i així, ha remarcat que “tot està molt tendre, encara que a aquesta direcció se li ha de donar un vot de confiança perquè pugui desenvolupar les seves idees, línies estratègiques i actituds", ha afegit el president de la Generalitat.

En qualsevol cas, el president de la Generalitat ha recordat que el seu govern va estendre la mà des del primer dia "a tothom", encara que sempre que s'entengui la legitimitat aconseguida per CiU a les urnes i la necessitat de no traspassar les "línies vermelles".

stats