Política 01/02/2012

Mas: “Dono per fet” que el govern espanyol pagarà els deutes amb Catalunya

Mas i Rajoy s'han reunit avui a la Moncloa

Joan Faus
1 min

MadridEl president del Govern, Artur Mas, ha dit avui que dóna "per fet” que el govern espanyol pagarà els deutes que té amb Catalunya però no s'ha atrevit a dir quan es pagarien.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Jo no reclamo que se'ns pagui avui però dono per fet que un govern seriós paga els deutes. Si no es trenca la línia de confiança. Això ha d'anar a missa”, ha assegurat Mas en la roda de premsa posterior a les gairebé dues hores de reunió que ha mantingut amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa.

El president català s'ha mostrat disposat a “col·laborar bé i a fons” amb les reformes estructurals econòmiques i laborals que impulsa el govern espanyol. Mas ha dit que pot ser que hi hagi desacord en algunes d'aquestes mesures si afecten l'autogovern. Ha posat com a exemple la futura llei d'estabilitat: “Si fos una invasió del nostre marc no podríem estar-hi d'acord”. El president català ha assegurat que té una “predisposició molt positiva, ganes d'ajudar i de ser escoltats”.

Mas ha dit que espera “una relació al més franca possible” amb Rajoy. “Rajoy és una persona que si diu que es compromet es compromet. Estic una mica més tranquil”, ha dit.

stats