POLÍTICA
Política 16/07/2012

Maria Antònia Munar condemnada a 5 anys i mig de presó

L'exlíder d'UM anirà a la presó per prevaricació, malversació, frau a l'administració i falsedat de document oficial

Enric B. Abelló
1 min
L'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, abandonant ahir el jutjat.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat a cinc anys i mig de presó l'expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament balear, Maria Antònia Munar, també exlíder d'Unió Mallorquina, per delictes de prevaricació, malversació, frau a l'administració i falsedat de document oficial. L'expresidenta de la formació, que es va dissoldre arran dels casos de corrupció que l'assetjaven, hauria desviat 240.000 euros pel cas Maquillatge. El de les productores de televisió no és l'únic cas de corrupció que té pendent Munar. Té peticions fiscals de sis anys de presó. Per la condemna del cas Maquillatge, de cinc anys i mig, haurà d'entrar a presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva mà dreta, l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal, ha estat condemnat a dos anys i set mesos de presó pels mateixos delictes però amb l'atenuant de confessió.

L'exdirectora de Comunicació del Consell de Mallorca, excap de premsa de Munar i directora adjunta d'IB3 quan UM era al govern, Margalida Sotomayor, ha estat condemnada a cinc anys de presó.

stats