Política 22/12/2013

Marta Rovira: El procés sobiranista té "molta potència" a nivell internacional

La secretària general d'ERC subratlla en una entrevista a Catalunya Ràdio que el Govern i el principal partit de l'oposició donen suport a "una transició nacional per poder assumir la independència" i que "qui no permet posar una urna als ciutadans s'ha de sentir més pressionat".

Efe
1 min

BarcelonaERC:Internacionalment és molt potent que Govern i oposició vulguin segregació CAT-DEBAT CATALUNYA

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha afirmar aquest diumenge durant un entrevista a Catalunya Ràdio que el procés "cap a una transició nacional per poder assumir la independència" té "molta potència" perquè està defensat pel govern català i el principal partit de l'oposició. Rovira no ha aclarit si ERC entrarà en el govern català o no i ha dit que el partit farà el que sigui "millor" per a Catalunya i que, si fa falta reforçar al govern català, ho faran.

Rovira ha assegurat que la consulta es farà el 9 de novembre de l'any que ve tal com està previst, s'ha preguntat "qui ens impedirà votar?" i ha explicat que a mesura que els partidaris de la consulta la vagin defensant, "qui no permet posar una urna als ciutadans s'ha de sentir més pressionat".

Sobre el resultat de la consulta, Rovira ha dit que amb "una pregunta tan clara amb tres respostes, la que obtingui més vots respecte a les altres és la guanyadora" i ha assegurat que ERC treballarà perquè dels vots vàlids emesos, "la independència tingui un suport del 50% més 1 del cens electoral".

La secretària general d'ERC no ha dit si aposta per una llista unitària per acudir a les eleccions europees, encara que ha assegurat que "cal fer les coses al seu temps" i ha assegurat que estan disposats a sumar amb qui vulgui reclamar el dret a decidir i també a reclamar una altra Europa perquè, ha afirmat, "tot el que ara arriba d'Europa no ens agrada".

stats