Política 01/08/2012

Mas-Colell accelera el xoc de trens

El conseller planta Montoro, que no cedeix sobre el dèficit i renya Catalunya i Andalusia: "Estan fallant en el moment crític"

Sara González
1 min
Mas-Colell accelera el xoc de trens

BarcelonaAquesta vegada, el cop de porta ha tingut segell català. I, de retruc, també andalús. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va escenificar aquest dimarts el seu enuig amb 'l'ordeno y mando' del govern espanyol deixant una cadira buida a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, una trobada que considera orquestrada pel PP i faltada de diàleg real per flexibilitzar el dèficit autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És el primer xiulet d'alerta, més enllà de les batalles fins ara verbals, d'un xoc de trens amb l'Estat que pot arribar al punt àlgid quan Artur Mas posi sobre la taula de Mariano Rajoy la reivindicació del concert econòmic.

La Generalitat ha dit prou, però el ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, és perfectament conscient que no el beneficia donar ales a la plantada dels catalans. Per això dimarts va minimitzar tant l'absència de Mas-Colell com la de la seva homòloga andalusa, Carmen Martínez Aguayo –que va marxar a mitja reunió– i va insistir que l'important és que compleixin l'objectiu de dèficit, més enllà de les decisions de tipus "polític" que prenguin.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats