Política 13/11/2014

Herrera: "Les eleccions no poden ser una drecera per guanyar la consulta"

Els líders d'ICV i d'EUiA demanen a Mas que busqui més aliats pel dret a decidir a Espanya i Europa

S.gonzález / M.colomer
2 min
Herrera conversa amb Mas a l'hemicicle / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i el diputat d'EUiA Joan Mena han deixat clar al president de la Generalitat, Artur Mas, que ells consideren que les eleccions han de servir per "canviar les polítiques" que CiU està liderant, fer front a la corrupció i guanyar el dret a decidir, però no per utilitzar-les com a instrument per fer la consulta sobre el futur de Catalunya. "Les eleccions no poden ser una drecera per guanyar la consulta", ha etzibat Herrera just després de reunir-se amb el president al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder ecosocialista ha demanat a Mas que s'esmerci a estendre la seva estratègia per sumar suports a favor del dret a decidir a nivell estatal, europeu i internacional. "A Catalunya som molts, però necessitem més aliats", ha insistit Herrera tot recordant que forces com IU i Podem han donat suport a la consulta tant al Congrés com a Brussel·les. Segons ell, caldria que Mas dialogués amb aquestes forces de la mateixa manera que ho fa amb Mariano Rajoy. Sobretot tenint en compte que d'aquí a un any hi ha unes eleccions espanyoles, i mesos abans, unes municipals. "La consulta també es guanya a les municipals i a les estatals", ha subratllat Herrera, que ha fet una crida a concentrar-se a "derrotar el PP". I és que, al seu parer, "l'escenari polític i social espanyol està canviant" i el 9-N ha provocat un "terratrèmol" que també s'estén a la resta de l'Estat.

Mena, per la seva banda, ha assegurat que qualsevol estratègia que tracin a partir d'ara els partits sobiranistes ha de passar per "enfortir" un dret a decidir que ja va fer un salt diumenge passat i que aquesta condició passa per buscar més aliats per fer pinya.

stats