CAS 3%
Política 27/02/2017

Mas: “No hi ha hagut finançament irregular a CDC”

Ara
2 min
Mas: “No hi ha hagut finançament irregular a CDC”

Barcelona“No hi ha hagut finançament irregular a CDC [...] Ho puc dir més alt però no més clar”. Aquesta va ser ahir la resposta de l’expresident de la Generalitat Artur Mas al programa de La Sexta El objetivo quan se li va preguntar per la seva suposada implicació en el cas 3%. Un dia després que El Mundo publiqués que un empresari va declarar haver-se reunit amb Mas per parlar de l’adjudicació de contractes públics a canvi de donacions a CDC, l’expresident va negar la major. “Això és mentida”, va dir, per afegir: “Els responsables de finances del partit ho han reiterat en múltiples ocasions i, per tant, jo ho confirmo”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No hi ha cas. Hi ha donacions, però són transparents, legals i figuren a la comptabilitat. I també hi ha moltes adjudicacions”, va insistir Mas, davant la insistència de la periodista Ana Pastor. En referència concreta a la reunió amb l’empresari que hauria declarat davant del jutge que es va reunir amb ell, l’expresident va reconèixer que el coneix i que “algun cop ha parlat amb ell”, però va deixar clar que li “sorprendria molt” que hagués declarat el que apareix al rotatiu espanyol. De fet, Mas va desacreditar el periodista que va escriure la notícia recordant que és el mateix que el 2012, en plena campanya electoral, va publicar un suposat informe policial amb “calúmnies i difamacions” sobre ell que van “influir greument en el resultat electoral”. “La policia espanyola vincula comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb la corrupció de CiU”, es titulava aquell article.

Viloca i Osàcar, “irreprotxables”

“T’acusen de moltes coses, no et diuen que és una suposició, s’afirma amb contundència”, es va queixar Mas. Després de recordar que a l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias també se’l va vincular amb un fals compte a Suïssa, va afegir: “El meu nom apareix contínuament en multitud d’informacions. Si m’hagués de defensar de totes les acusacions dels últims anys, no tindria prou minuts”. Pel que fa a les suposades implicacions en el cas 3% dels extresorers de CDC Andreu Viloca i Daniel Osàcar, Mas va dir que té “confiança total” que “han fet correctament la seva feina” i que espera que no siguin processats. Des del punt de vista “personal”, va especificar, són “irreprotxables”.

stats