CONSELL NACIONAL DE CIU
Política 12/03/2011

Mas: "El PSC, en lloc d'abraçar-se al govern espanyol, hauria d'ajudar el govern de Catalunya"

El secretari general de CiU i president de la Generalitat ha assegurat que el PSC hauria d'ajudar "el metge que ha de curar el país" després de "provocar els danys actuals"

Sara González
1 min

BellaterraEl secretari general de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest matí al PSC que, en lloc "d'abraçar-se al Govern espanyol", ajudi el govern de Catalunya, que "prou feina té". Mas, que el 6 d'abril farà balanç dels 100 primers dies del seu executiu, ha assegurat que és "simptomàtic" del desconcert del seu adversari, que, per una banda, critiqui les retallades del Govern i, per l'altra, doni suport al PSOE quan aquest diu que Catalunya encara ha d'estalviar més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquells que han provocat el dany, ara critiquen el metge que l'ha de curar", ha afirmat el líder convergent al consell nacional del partit a Bellaterra. Mas ha insistit que "algú havia de fer aquest esforç d'ajustament i estalvi que no es va fer quan calia". En aquest sentit, també ha exigit a l'expresident Montilla que tingui "alçada institucional i sentit de país".

El president de la Generalitat ha subratllat que el seu Govern parla "de tu a tu" amb l'executiu espanyol, al qual ha advertit que Catalunya no pagarà "les festes que Madrid decideixi". Mas també ha insistit que, tot i que el 2011 serà un any difícil a causa de l'economia, hi haurà una forta campanya turística. També ha afegit que les exportacions industrials catalanes van "a tot tren".

stats