CONSELL EXECUTIU
Política 03/01/2012

Mas admet que les mesures preses durant el primer any de Govern no són suficients per crear llocs de treball

El president de la Generalitat reconeix que veu "difícil" l'objectiu de reduir l'atur a la meitat aquesta legislatura

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que la reducció de despesa d'un 10% que ha fet el Govern durant el primer any de legislatura és una condició “necessària i indispensable però no suficient” per crear llocs de treball. De fet, ha afirmat que veu "difícil" assolir l'objectiu de reduir l'atur a la meitat aquesta legislatura tal i com es va marcar durant la campanya electoral de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha explicat que si bé el país fa poc “anava a la deriva i contra les roques”, ara ja té rumb, ja que els pressupostos del 2012 ja s'ajusten a l'1,3% del PIB de dèficit que exigeix la Unió Europea. Això no vol dir, però, que la reactivació econòmica arribi durant els primers mesos del 2012. Segons Mas, no arribarà fins al 2013, quan hagin passat els pitjors episodis de reducció.

Mas ha lamentat que el Govern hagi hagut de fer tot l'ajust en una situació d'estancament econòmic, amb tancament durant mesos dels mercats financers. “Hem tingut autoritzacions per endeutar-nos que no es podien utilitzar perquè qui havia d'obrir l'aixeta la tenia tancada”, ha dit el president. També han estat un obstacle afegit, ha dit, el deteriorament de l'economia europea i “els incompliments, alguns d'ells flagrants, de l'anterior govern espanyol”.

stats