CAS PUJOL
Política 22/08/2014

C's creu que el cas Pujol evidencia que els catalans són "espanyols pels quatre costats"

Matías Alonso amenaça l'expresident que, si no compareix al Parlament, donarà suport a una comissió d'investigació que també afecti els seus fills i la gestió de consellers com Felip Puig

Europa Press
2 min

BarcelonaEl secretari general de C's, Matías Alonso, ha assegurat aquest divendres que el cas de l'expresident Jordi Pujol demostra que els catalans són "espanyols pels quatre costats" perquè, segons la seva opinió, s'actua de la mateixa manera a Catalunya que a la resta d'Espanya. "La gent comença a veure clar que som a Espanya. Som espanyols pels quatre costats. Tenim la mateixa forma d'actuar que tenen en altres llocs", ha sostingut en una entrevista d'Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de preguntar-li fins a quin punt afecta el cas al procés sobiranista, Alonso ha considerat que no li fa cap favor i resta credibilitat a tot, a més de destacar que "la història de construcció nacional és un dels pitjors llegats" de la tasca política de l'expresident català.

Per al també portaveu de C's, Pujol ha utilitzat la seva situació política per ser, com a mínim, un "evasor fiscal", i ha aprofitat per recordar altres casos que van afectar la seva figura –com el de Banca Catalana–, CDC i CiU.

Alonso ha exigit que Pujol comparegui al Parlament de manera voluntària i al més aviat possible, i ha amenaçat de defensar una comissió d'investigació si no ho fa. També ha augurat que, si hi ha comissió d'investigació, no es limitarà a la seva compareixença, perquè caldrà aprofundir en els negocis dels seus fills i la gestió de consellers com Felip Puig, entre altres persones.

El cas del 3%

"No es basaria només a abordar el tema de l'herència, caldria anar més enllà. Tot això hauria de sortir", ha asseverat Alonso, fet que provocarà fer front a qüestions com el suposat cobrament de comissions il·legals per obres públiques del 3% que va suggerir al seu moment l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

Sobre el fet que ERC hagi amenaçat de donar suport a la comissió d'investigació si Pujol no dóna explicacions al Parlament, Alonso ho ha atribuït al fet que els republicans no poden aparèixer com si estiguessin al servei de CiU, i ha apel·lat a la necessitat de combatre la corrupció en pro de la transparència.

stats