ELECCIONS MUNICIPALS
Política 01/03/2011

Els alcaldes del PSC reclamen més oposició a les retallades del Govern

Els dirigents socialistes reclamen també ajornar el debat successori al partit per després dels comicis del 22-M

Acn
2 min
Miquel Iceta va subratllar que ha quedat clar que PP i PSOE "tenen un model d'Espanya diferent".

BarcelonaEls alcaldes del PSC van insistir aquest dilluns al vespre a traslladar a la direcció nacional del partit la necessitat d'oposar-se a les "retallades injustificades" del govern de la Generalitat. El viceprimer secretari, Miquel Iceta, i el secretari d'Organització, José Zaragoza, van participar en un sopar amb alcaldes socialistes en el qual els batlles van reiterar aquesta reclamació. En declaracions a la Cadena SER, Iceta ha assegurat que també els van demanar fer una campanya "molt ajustada" a cada realitat local i que van acordar de forma unànime que el debat successori al partit s'ha d'afrontar després de les eleccions del 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Iceta, ell mateix i Zaragoza van assistir a aquest sopar amb els principals alcaldes del PSC –entre els quals també hi havia Jordi Hereu– per "prendre nota". "Els alcaldes ens van demanar que ens oposem a les retallades injustificades que està proposant el govern de la Generalitat", ha dit Iceta, per tal que no s'aturin obres que ja tenien finançament o els equipaments que han tingut la col·laboració dels ajuntaments.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ja va posar de manifest aquesta reivindicació dels alcaldes socialistes després de la reunió de la comissió executiva d'aquest dilluns. Hereu va reclamar que no es donés cap "xec en blanc" al Govern, en referència als pressupostos.

Els alcaldes també van traslladar la necessitat que la direcció del partit els ajudi a afrontar les municipals en "les millors condicions possibles" i que es faci una campanya electoral "molt ajustada" a cada realitat local. "Ens vam posar d'acord molt ràpidament", ha garantit Iceta.

Un altre tema d'acord va ser deixar el debat intern dels socialistes catalans i la successió de José Montilla com a primer secretari per després del 22-M. "Això tocarà després de les municipals i en això també hi va haver la unanimitat més absoluta", ha assegurat, tot afegint que aquest és un tema que "ens demanem tots a tots".

Iceta ha garantit que ell i Zaragoza van demanar als alcaldes que siguin "ells mateixos", ja que "la força del PSC són els seus alcaldes".

stats