ELECCIONS 22-M
Política 27/04/2011

Compromís impugna la llista del PP a l'Ajuntament de València per no complir amb la llei de paritat

La normativa marca que un 40% dels membres de cada llista han de ser dones, mentre que els conservadors tan sols en presenten un 39,3%

Acn
2 min

ValènciaLa coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista) ha impugnat la candidatura del PP a l'Ajuntament de València per no complir amb la llei de paritat. En una nota de premsa, la coalició informa que ha presentat a la junta electoral provincial la demanda d'impugnació després d'exposar que la llista que encapçala Rita Barberá no compleix amb la llei orgànica 3 / 2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva d'homes i dones, que regula que la proporció de dones ha de ser d'un mínim del 40% a les llistes electorals dels municipis de més de 3.001 habitants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llista del PP a l'Ajuntament de València està integrada per 13 candidates i 20 candidats, percentatge que suposa un pes d'un 39,3%, per sota del mínim del 40% exigit per la llei. En opinió de la candidata autonòmica de la coalició i portaveu d'Iniciativa, Mònica Oltra, és "lamentable que un partit com el PP, que és majoritari a la ciutat, no siga capaç de respectar la igualtat i haja presentat una llista fora de la legalitat".

Oltra ha afegit que "veient la situació judicial dels màxims dirigents del PP ja no ens estranya que l'incompliment de la llei siga una de les seues màximes". Segons informa Compromís, la llei orgànica 3 / 2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva d'homes i dones, va modificar la llei orgànica 5 / 1985, de 19 de juny, del règim electoral general i va afegir un nou article, 44 bis, que regula la paritat entre homes i dones en les llistes electorals.

Segons aquest article per a les properes eleccions municipals de 22 de maig de 2011, la paritat és aplicable a les llistes electorals dels municipis a partir de 3.001 habitants, de manera que les llistes hauran de tenir una composició equilibrada d'homes i dones, de manera que en el conjunt de la llista dels candidats i candidates de cada un dels sexes suposin com a mínim el 40%.

stats