Política 26/06/2014

Montoro, sobre el seu pla de pensions vinculat a una 'sicav': "És un dret generat durant la meva etapa com a eurodiputat"

El ministre d'Hisenda treu ferro al fet de tenir un pla de pensions radicat a Luxemburg i diu que ja el va declarar

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dimecres que la seva participació en el fons de pensions privat gestionat per una 'sicav' de Luxemburg, que ha provocat la dimissió de l'eurodiputat d'IU Willy Meyer, és pública des del 2010, quan va ser inclosa a la pàgina web del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de presidir la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL), el ministre ha explicat que "és un dret que ha generat l'etapa en què vaig ser eurodiputat, exactament tres anys i vuit mesos" i ha assegurat que "no té cap tipus de misteri ". "Des del punt de vista de la hisenda pública, ens agradaria seguir avançant en l'homogeneïtat tributària de tot Europa, però vull dir que això és un fet públic", ha assegurat el titular d'Hisenda.

A més, Montoro ha destacat que "quan és el Parlament Europeu el que està dotant de recursos aquest fons per tu, el que dóna normalitat és tenir declarat en el teu impost sobre la renda dels anys corresponents, com es fa en qualsevol fons de pensions de qualsevol empresa".

"No hi ha cap misteri, perquè jo mateix ho vaig declarar a la web de patrimoni del Congrés l'any 2010, el primer exercici en què vam tenir l'obligació de declarar aquest patrimoni", ha repetit el ministre.

stats