Política 27/10/2013

Tura diu que seguirà treballant dins el PSC perquè els catalans "puguin expressar la seva opinió a les urnes"

L'exconsellera d'Interior i de Justícia reconeix que ha deixat el consell nacional perquè no s'admet la discrepància interna

Acn
2 min
Montserrat Tura, en una imatge d'arxiu amb Pere Navarro

BarcelonaL'exconsellera Montserrat Tura ha reconegut que deixa el consell nacional del PSC perquè la direcció del partit no permet la discrepància interna. "No és un pas enrere, és un pas al costat. Si aquesta direcció està convençuda que té tota la raó del món i que d'altres persones com jo estem equivocades surto del mig i em poso al costat", ha assenyalat Tura al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio. L'exconsellera d'Interior i de Justícia, però, ha volgut deixar clar que no es planteja marxar a cap altre projecte polític i que es vol mantenir al PSC, on treballarà perquè els catalans "puguin expressar la seva opinió a les urnes". "L'expressió d'un poble no pot ser mai un problema", ha sentenciat Tura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qualsevol pensament que discrepi amb la línia de la direcció és vist com un greu problema", ha criticat Tura, que ha justificat així la seva sortida del consell nacional del PSC després de 33 anys. "En un moment en què més que mai és necessari establir ponts de diàleg amb tothom i buscar la suma per canalitzar una reclamació majoritària de la societat catalana de canvis profunds, dins del meu partit hi ha actituds que fan tot el contrari", ha continuat Tura, que s'ha mostrat preocupada pel discurs d'ahir dissabte del líder del PSC, Pere Navarro.

"Em preocupa perquè en algun moment va contraposar els problemes socials, que són greus, amb l'avenç nacional", ha reflexionat. "I una cosa no pot anar en detriment de l'altra", ha puntualitzat l'exconsellera. "El que no pot fer el PSC és desmarcar-se i ignorar el menysteniment social, econòmic, cultural i lingüístic cap a Catalunya", ha asseverat Tura, que també ha criticat les maneres de fer del president Mas "perquè penso que algunes vegades s'equivoca pensant que pot fer-ho tot sol i ha de buscar molts més suports".

La consulta el 2014, "difícil"

També ha criticat l'actitud d'ERC "perquè pensant que estan triomfant les seves tesis d'independentisme, no esmercen els esforços necessaris pels greus problemes socials del país", ha afegit l'exconsellera del PSC, que ha insistit que farà campanya perquè el poble de Catalunya pugui expressar la seva opinió a les urnes però veu "difícil" que la consulta es pugui arribar a celebrar el 2014 per problemes de calendari. "Crec que és molt més important poder fer la consulta que saber quan es farà", ha avisat Tura. "No m'agrada la gent que diu que això es farà demà passat i el dia següent ja serem independents", ha reconegut la membre del PSC.

"Les coses s'han de fer amb rigor i serietat però sense defalliment", ha finalitzat.

stats