Política 27/02/2015

Moody's veu en l'auge de Podem un risc "clau" per a l'economia espanyola

L'agència de qualificació qualifica de "partit antisistema" la formació de Pablo Iglesias i apunta que la incertesa política és una amenaça per a la recuperació econòmica d'Espanya

Efe
2 min
Pablo Iglesias en l'acte que Podemos ha fet aquest dimecres al vespre a Madrid / EFE

MadridL'agència de qualificació Moody's afirma que la recuperació econòmica d'Espanya està en marxa i preveu que es mantingui una tendència positiva, tot i que assenyala que un risc "clau" el 2015 és la incertesa política que ha generat l'auge de Podem, el qual qualifica de "partit antisistema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'últim informe sobre Espanya que Moody's ha difós avui afirma que el panorama polític espanyol és "imprevisible" aquest any i destaca la incertesa política que ha crescut davant de les pròximes eleccions generals, amb un increment de la popularitat dels partits d'esquerra, en concret l'aparició del Podem a les enquestes. No obstant això, recorda que la qualificació d'Espanya se situa en un aprovat (Baa2) i afirma que la perspectiva és positiva, alhora que assenyala l'augment de la contribució de la demanda interna al PIB espanyol i calcula que el dèficit públic s'anirà reduint properament.

Així mateix, Moody's apunta com a convenient la continuïtat de la moderació salarial per tal que l'economia espanyola segueixi guanyant competitivitat. El document insisteix també que Espanya ocupa una posició econòmicament forta en les economies del món gràcies al seu sector exportador, tot i que encara té desequilibris importants, com la taxa d'atur. "La perspectiva de creixement del país segueix sent moderada i el nostre escenari bàsic preveu que l'economia espanyola creixi al voltant del 2% el 2015", diu l'informe.

Moody's valora que les autoritats espanyoles hagin emprès un calendari de reformes estructurals, entre elles la del sector bancari, i apunta als controls imposats en els últims anys sobre les finances de les comunitats autònomes i els ajuntaments. L'agència de qualificació preveu que la ràtio de deute continuarà augmentant i arribarà a un màxim de més del 102% del PIB el 2016.

stats