Política 16/02/2015

Mor Agustín Marina, alcalde socialista de Castelldefels durant 23 anys

Va ser el primer alcalde de la ciutat després de la restauració de la democràcia

Europa Press
1 min

BarcelonaAgustín Marina, que va ser l'alcalde de Castelldefels entre el 1979 i el 2002, ha mort aquest dilluns després d'una llarga malaltia, segons ha informat l'Ajuntament. Marina va ser el primer alcalde de la ciutat després de la restauració de la democràcia i va ostentar el càrrec durant 23 anys consecutius en representació del PSC. Durant el seu mandat, l'Ajuntament va anar dotant la ciutat de diferents equipaments i serveis bàsics, així com d'infraestructures de caràcter supramunicipal com el Canal Olímpic i el Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marina també es va haver d'afrontar a polèmiques, com l'oposició veïnal al projecte urbanístic de Ca n'Aimeric i les protestes per l'activitat dels prostíbuls de l'autovia C-31. El 2002 va deixar l'alcaldia en mans d'Antoni Padilla, també del PSC i va passar a treballar en l'activitat privada.

Imputat el 2013

El jutjat número 8 de Gavà va imputar Marina el 2013 per vuit delictes per un presumpte cas de corrupció urbanística, en què també van resultar imputats l'exgerent de Castelldefels Projeccions, un exarquitecte municipal i un empresari. En la seva declaració davant del jutge, Marina va defensar la seva innocència dels delictes que se li imputaven i va negar que hagués beneficiat un empresari per enriquir-se a través d'actuacions urbanístiques.

stats