Política 03/05/2016

El PP es reivindica com el partit més "fiable" per evitar un nou bloqueig després del 26-J

Cospedal anuncia que les llistes dels populars patiran els mínims canvis. Jorge Moragas tornarà a ser el cap de campanya

Ara
3 min
Passar factura

BarcelonaEl PP té clar quin serà el missatge estrella de la seva campanya electoral. Davant la impossibilitat dels partits per forjar un pacte i investir un president, els populars es reivindiquen com l'opció més "fiable" per evitar que després de les eleccions del 26-J es torni a produir una situació de bloqueig. Segons el PP, hi ha uns autors d'aquest fracàs: el PSOE i C's, que van tancar un acord que deixava fora el partit més votat, el de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat, just després de la reunió de la direcció del partit, que veu difícil que la resta de partits puguin permetre's "rebequeries" i "vetos" per no voler seure a parlar amb algú altre. Segons la dirigent popular, el principal problema d'aquests mesos que han desembocat en uns nous comicis ha estat que el PSOE es va negar a dialogar amb Rajoy i va buscar només una coalició amb Ciutadans i Podem. A més, ha retret especialment a Albert Rivera que fos "l'únic partit" que va votar la investidura de Pedro Sánchez donant suport a un programa que tenia per objectiu "derogar totes les reformes" que ha fet el PP en quatre anys. "A sobre, ens demanava un contracte d'adhesió. Això és insultar Rajoy", ha sentenciat Cospedal tot afegint que Ciutadans s'ha centrat en fer president un "candidat que va perdre les eleccions".

Per tots aquests motius, Cospedal ha convidat els ciutadans espanyols a donar suport a l'opció "més fiable i estable" i que dóna més "confiança i tranquil·litat" i que, a més, compta amb el suport dels inversors perquè és una "garantia de creixement. La prova, ha dit, és que el PP ha aconseguir reduir el dèficit del 9,3% al 5% en quatre anys mentre, a la vegada, creava ocupació.

Cospedal s'ha mostrat convençuda que Rajoy serà el pròxim president del govern espanyol i ha recordat que als "països civilitzats" generalment governa el candidat del partit més votat.

La mateixa pauta

Sense canvis. El PP afronta la repetició de les eleccions espanyoles el 26 de juny com una segona volta del 20-D, i no sembla que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, tingui intenció de sacsejar l'estratègia que el va portar a guanyar les eleccions fa quatre mesos tot i perdre 63 diputats respecte 2011. Prova d'això, és que aquest dimarts Cospedal ha anunciat que les llistes "amb prou feines patiran canvis respecte les del 20-D". Rajoy també ha anunciat en la reunió del comitè executiu del PP que el seu cap de campanya tornarà el català Jorge Moragas.

Moragas, mà dreta de Rajoy en tant que cap de gabinet del president del govern espanyol, tornarà així a assumir el repte de dissenyar una campanya on els populars aspiren a millorar els resultats de fa quatre mesos superant els 130 escons. El 20 de desembre Moragas va anar en la segona posició de la llista per Barcelona -per davant de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho- tot i que només se'l va veure a Catalunya un dia, acompanyat a Rajoy en el seu únic acte a Barcelona.

El PP preveu una campanya diferent a la del 20-D, ja que creuen que serà difícil omplir grans actes just abans que comenci l'estiu i tenint en compte que només fa quatre mesos de les anteriors eleccions. Per això, optaran per celebrar més actes a peu de carrer.

stats