DRET A DECIDIR
Política 30/09/2013

Òmnium Cultural engega una campanya de pedagogia per recollir adhesions per l'estat propi

Muriel Casals: "Anirem a trobar-nos, no amb els nostres amics, sinó amb persones susceptibles de ser amics nostres"

Ara
1 min

Barcelona"Anirem a trobar-nos, no amb els nostres amics, sinó amb persones susceptibles de ser amics nostres". Amb aquesta fita engega Òmnium Cultural una campanya de pedagogia per recollir adhesions per l'estat propi. Ho ha explicat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, que aquest dilluns publica un article a 'El Periódico' titulat 'Un país normal'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals ha explicat que Òmnium, de la mà d'altres entitats sobiranistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Sobirania i Justícia, el Cercle Català de Negocis (CCN) i totes les entitats que formen part del projecte Elclauer.cat, "anirà a parlar i a escoltar a llocs on el sentiment de catalanitat no és tan arrelat", amb l'objectiu d'"eixamplar la quantitat de persones implicades amb el procés" i conscient que aquesta tasca els obliga a utilitzar un "llenguatge" i una manera d'expressar-se diferent per ser pedagògics. "Hi ha una part important de la població que no ha entrat en l'aventura [del procés] per manca de coneixement o per por".

La campanya, que també s'agita a través de les xarxes socials, ha creat l'etiqueta a Twitter #unpaísnormal, que aquest matí s'ha fet un lloc en el llistat de tendències de Barcelona.

Qüestionada sobre com hauria de ser la pegunta de la consulta, Muriel Casals ha evitat polemitzar: "No ens toca a nosaltres redactar la pregunta, sinó assegurar-ne la resposta". Tanmateix, ha apostat per una pregunta "normal" amb una "resposta clara" i que es pugui "comptabilitzar fàcilment".

stats