Política 04/10/2013

Navarro: "Duran està més a prop del PSC que de CiU"

Assegura que els socialistes no assistiran a la manifestació del 12 d'octubre

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que veu el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, "més a prop del PSC que de CiU" des del punt de vista del model territorial. En una entrevista al programa 'Al Rojo Vivo' de La Sexta ha insistit que si hi ha un partit que ha perdut la centralitat aquest és CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i els promotors del 12-O a Barcelona han convidat els socialistes a participar a la manifestació del Dia de la Hispanitat per demostrar de forma inequívoca que defensen la unitat d'Espanya, Navarro ha deixat clar que el seu partit no hi participarà perquè es tracta "d'una manifestació que vol alimentar just el costat contrari" de la independència que es va reivindicar a la Via Catalana. I ell segueix reivindicant un camí intermedi, basat en la reforma constitucional en sentit federal.

La Via Catalana "pel canvi"

Navarro no ha dubtat a assegurar que malgrat que "molta gent" va ser a la Via Catalana cap a la independència per "expressar una voluntat" de sobirania plena, "sobretot" el que s'hi va expressar és que "volien un canvi". "Cal veure com s'articula perquè no arribi el desastre" que el PSC identifica amb la independència. També ha deplorat que "algú ha fabricat el dret a decidir", que ha insistit que "no figura en cap Constitució del món". "Hi ha més del 50% de la gent que diu que estaria a favor d'una via federal", ha etzibat, sense concretar d'on surt la dada.

El líder dels socialistes catalans també ha explicat que ahir va demanar a la presidenta d'Andalusia que centri el seu discurs a "posar en valor allò en què estan d'acord tots els socialistes d'Espanya", segons ell la reforma constitucional, que hauria de recollir de forma més "explícita" la singularitat de Catalunya, i que hauria de clarificar les competències. També ha reclamat un finançament més just i un Senat reformat.

Els independentistes "no saben on van"

Pere Navarro ha criticat que així com el PSC ja ha fet la seva proposta d'articulació territorial d'Espanya, "el PP i CiU han de dir quin projecte tenen ells". "Hem de dir-nos que (catalans i espanyols) ens estimem", ha afegit, i ha constatat que "la sensació a Catalunya és que a Espanya no hi ha reconeixement".

En aquest sentit, ha alertat que la llei Wert lamina el sistema d'immersió lingüística, aprofundeix el conflicte i denota falta de "confiança" de les institucions estatals amb l'autogovern de Catalunya. "En aquests moments tenim un projecte els socialistes per a tot Espanya, el que no sabem és quin tenen els altres", ha deplorat.

La "propaganda" independentista dels mitjans públics

"Els independentistes no saben on van. La d'Escòcia, la de Kosovo... quina independència?", s'ha qüestionat, per després acusar el sobiranisme d'estar "enganyant la gent" amb l'ajut dels mitjans públics, els quals ha acusat de fer "propaganda sobre els meravellosos resultats de la independència".

stats