Política 09/10/2012

El PSC vota al Congrés en contra que es transfereixi a la Generalitat la capacitat de convocar referèndums

Pere Navarro retreu a ERC, de qui prové la iniciativa, que es dediqui a fer "escenografies sense arguments jurídics" i "sense sentit" en precampanya

Acn
2 min
Pere Navarro, amb una vintena d'universitaris catalans que han obtingut beques Erasmus, aquest dimarts / RAFA GARRIDO / ACN

BarcelonaEl líder del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, ha confirmat aquest dimarts a la tarda que els socialistes catalans votarian al Congrés amb el PSOE donant un no a la proposta d'ERC per transferir la competència de convocar referèndums a la Generalitat. Així ha acabat succeint. Navarro ha justificat la decisió al·legant que els republicans han fet "una proposta trampa" i els ha acusat d'impulsar "escenografies sense arguments jurídics" que "no tenen sentit" i, a més, "no ajuden a la campanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista, a més, ha dit que espera que CiU i la seva cara visible a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, "no es deixin arrossegar" per ERC al Congrés. "Estem cansats de propostes d'aquest tipus. Són propostes parany". Així ha valorat Navarro la iniciativa d'ERC per transferir a la Generalitat la potestat de convocar referèndums que aquest dimarts al vespre es debat al Congrés. I és que el socialista ha confirmat que els diputats del PSC votaran 'no' a la proposta, sumant així el seu vot als seus companys del PSOE i als diputats del PP.

Demana a ERC que voti la proposta del PSC al Parlament

Per intentar contraatacar, Navarro ha recordat a Esquerra que el PSC té la intenció de presentar, en la propera legislatura, una proposta al Parlament per demanar a les Corts espanyoles "una reforma de la Constitució per canviar la legalitat i fer-ho de forma eficient, per permetre referèndums i per modificar l'Estat en sentit federal". "Si ERC vol canviar el panorama, el que pot fer és donar suport a la nostra proposta al Parlament i després a Madrid", ha dit.

Per Navarro, la proposta presentada per ERC al Congrés "no té res a veure amb la legalitat ni les possibilitats que hi ha per convocar una consulta o un referèndum". "El que no farem és caure en trampes que no tenen cap sentit", ha sentenciat. I és per això que ha demanat a Esquerra "més rigor i solvència en els plantejaments".

Navarro ha fet aquestes declaracions després de mantenir una trobada informal a la gespa de l'exterior de la UPC amb una vintena d'estudiants universitaris que han obtingut la beca Erasmus.

stats