Política 20/07/2017

Neus Munté admet que li faria "il·lusió" ser alcaldessa de Barcelona

L'exportaveu del Govern nega que s'hagués deteriorat la relació i la confiança amb Puigdemont per fer el pas al costat

Ara
2 min
La vicepresidenta del PDECat i exportaveu del Govern, Neus Munté

BarcelonaL'exportaveu del Govern Neus Munté ha reconegut que li faria "il·lusió" ser alcaldessa de Barcelona. Un cop tancada la seva etapa a la Generalitat pel "pas al costat" en benefici de Jordi Turull, la vicepresidenta del PDECat ha assegurat que "segueix en política" i que "entre moltes altres coses" li faria "il·lusió" ser alcaldessa de Barcelona. "Seria estrany que a una barcelonina com jo no n'hi fes", ha afegit en una entrevista a RAC1. Preguntada per si ha començat a endinsar-se en els temes que a dia d'avui afecten la capital catalana, ha afirmat que "encara no", que "ja arribarà" i que ara necessita "descompressió" després d'uns anys "molt intensos" al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sí que ha criticat la posició de l'actual alcaldessa, Ada Colau, amb relació a l'1-O. Munté ha lamentat que els comuns es presentin com el partit que "diu que es pot transformar tot", però que dificultin l'organització del referèndum.

"Arribo exhausta", ha admès Munté, que ha remarcat que "a vegades l'entrenador necessita fer canvis perquè els mateixos jugadors demanen un canvi". "He cregut que era imprescindible perquè es culminés el referèndum", ha raonat.

Sobre la taula hi ha els motius que han portat Munté a deixar el càrrec, que ha desvinculat d'un deteriorament en la seva relació i confiança mútua amb Carles Puigdemont, que també ha negat. "S'han dit moltes mentides", ha assenyalat, i ha afegit: "Jo tinc tota la confiança en ell i crec que ell en mi també". Munté també ha subratllat que no s'ha vist "desautoritzada" en el si del Govern i ha evitat valorar directament la tasca del sanedrí. "La presa de decisions a l'hora de marcar l'estratègia correspon al president, i sempre he respectat les seves decisions", ha explicat.

stats