Política 27/01/2016

Cop de porta de Sánchez a l'última oferta de Rajoy: "Amb els governs autonòmics no s'hi juga"

El president espanyol ha garantit als socialistes suport autonòmic i municipal a canvi de la investidura. El líder del PSOE repta Rajoy a trucar-lo i convocar-lo a la Moncloa

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

MadridNo, no i no. Malgrat les maniobres dins del PSOE, Pedro Sánchez manté el seu "'no' rotund" a donar suport a la investidura de Mariano Rajoy. Ni tenint en compte les últimes ofertes. El líder del PP ha garantit aquest dimecres als socialistes estabilitat als governs autonòmics i municipals a canvi de la presidència del govern espanyol. "Amb els governs autonòmics i municipals no s'hi juga", ha replicat Sánchez en declaracions als passadissos del Senat, on per segon any consecutiu ha commemorat el dia internacional de les víctimes de l'Holocaust.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez també ha reptat Rajoy a trucar-li i convocar-lo a la Moncloa per parlar. "El senyor Rajoy em retreu que no m'hi he reunit i li dic que l'insto públicament que em truqui. I demà mateix seré a la Moncloa parlant i dialogant amb ell", ha assenyalat. Però en cap cas té intenció de garantir-li la investidura. "Ara bé, li dic també al senyor Rajoy que dialogar és escoltar coses que no li agradaran [...]. I li diré que hauria d'haver dimitit fa dos anys quan va enviar els SMS a Bárcenas i que ha de fer un pas davant i presentar la seva candidatura a la investidura", ha afegit.

El secretari general del PSOE creu que Rajoy està "desesperat" i que s'està "equivocant" altre cop d'estratègia, parlant de "seients i no de solucions" per als espanyols.

Les declaracions del líder socialista xoquen amb el joc d'estratègies del seu partit al Congrés. Va ser el portaveu socialista i mà dreta Sánchez a la cambra baixa, Antonio Hernando, qui va proposar deixar Podem al galliner de l'hemicicle.

stats