Publicitat
Publicitat

El govern espanyol reformarà la llei electoral perquè votin els "exiliats" bascos

Fernández Díaz diu que presentarà immediatament als grups parlamentaris les conclusions per a la reforma de la llei electoral sense pensar "en les pròximes eleccions, sinó en les pròximes generacions"

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimecres que la reforma de la llei electoral perquè els ciutadans bascos i navarresos exiliats per culpa de l'amenaça d'ETA puguin votar en les seves comunitats autònomes és "viable" i "possible" tècnicament, jurídicament i constitucionalment.

Així ho ha assegurat Fernández Díaz, que ha exposat les conclusions d'un seminari en què 20 experts juristes han analitzat el dret al vot al País Basc i Navarra de les persones que s'han vist obligades a abandonar aquestes comunitats autònomes per l'amenaça d'ETA.

El titular d'Interior ha anunciat que presentarà immediatament als grups parlamentaris les conclusions per a la reforma de la llei electoral sense pensar "en les pròximes eleccions, sinó en les pròximes generacions", amb ànim de reparar una injustícia.

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"

  3. Albiol: "Amb els independentistes és insostenible. Ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i dir prou

    El candidat del PP a les eleccions del 27-S nega que sigui d'"extrema dreta" o de l'"ala més dura del PP"