Política 26/12/2014

Camacho donaria suport a un govern antiindependentista a Catalunya tot i que el PP no el liderés

Defensa que els que no van votar el 9-N esperen "altura de mires" dels "constitucionalistes"

2 min

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest divendres que donaria suport a un govern de partits no independentistes a Catalunya després de les pròximes eleccions, tot i que els populars no fossin la força més votada, i ha reclamat a la resta de partits –PSC, UDC i C's– que tinguin "altura de mires".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per sobre dels interessos del PP i per sobre de repartiments de càrrecs que no m'importen ni m'interessen, la meva responsabilitat és oferir als catalans que els partits constitucionalistes siguin capaços d'oferir una alternativa", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press.

Camacho celebrarà a finals de gener un acte per defensar la seva proposta perquè Catalunya superi el debat sobiranista i que passa, entre d'altres aspectes, perquè els partits que no volen la independència siguin capaços d'unir-se i formar govern després de les pròximes eleccions.

Ha animat aquestes formacions a estar a l'altura de les circumstàncies i a actuar amb maduresa: "Haurien de deixar de mirar-se el melic, deixar de mirar els seus interessos polítics i electorals i mirar més per Catalunya i pels cinc milions de catalans que no van votar el 9-N i que estan esperant que els partits constitucionalistes ens fem grans".

Tot i que fins ara no hi hagi hagut cap actuació conjunta d'aquestes forces, la dirigent popular ha considerat que davant de "la importantíssima situació de gravetat" que es pot produir a Catalunya cal un govern que tingui com a objectiu garantir la unitat d'Espanya, afavorir la convivència i defensar les llibertats i la democràcia.

"Jo no sé si a C's li interessa més criticar el PP per treure vots i escons, si a UDC no li interessa pactar amb el PP ni si al PSC li interessa seguir en una situació d'ambigüitat. Però els partits haurien de deixar de pensar en ells mateixos i pensar en el futur de les pròximes generacions", ha afegit.

Camacho ha assegurat que, per ella, per sobre de les sigles del PP, hi ha la convivència, la llibertat i la democràcia a Catalunya, i ha emplaçat les altres forces a treballar per no deixar el Govern "en mans d'una elit política que ha estat governant Catalunya durant molts anys pels seus propis interessos".

La dirigent popular ha sostingut que el PP té una responsabilitat històrica en un moment en el qual Espanya està davant de dos desafiaments molt greus que ha d'afrontar: "El d'una CiU que vol trencar Espanya i el de Podem, que vol canviar i trencar el sistema constitucional".

La direcció del PP català està perfilant ja el contingut de l'acte que celebrarà a finals de gener, i està previst que en les pròximes setmanes es comencin a cursar les invitacions tant a representants de la societat civil com a partits com el PSC, UDC i C's.

"Invitarem els qui estiguin a favor de la Constitució i la convivència i tots aquells que vulguin venir a escoltar. Els que no vulguin venir i tinguin actitud sectària i antidemocràtica, ells mateixos", ha afegit Camacho.

stats