Política 31/08/2015

El PP fustiga Romeva i Junqueras pels casos de corrupció que esquitxen CDC

Levy insta el candidat de Junts pel Sí i el líder d'ERC a "donar la cara" i no "tapar les vergonyes" a Mas

Efe
2 min
Andrea Levy

MadridEl Partit Popular ha demanat avui al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que "donin la cara" i deixin de "tapar les vergonyes" al president de la Generalitat, Artur Mas, pels casos de corrupció de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha expressat en roda de premsa la vicesecretària d'estudis i programes del PP, la barcelonina Andrea Levy, que s'ha referit a les investigacions policials a Convergència Democràtica de Catalunya.

Levy ha lamentat que es parli de "la Catalunya del 3%" –per les suposades comissions– i ha indicat que Mas no encapçala la candidatura sobiranista perquè està "amagat i parapetat" perquè ha d'amagar "moltes vergonyes".

Per això, ha reclamat als "companys de viatge" del president de la Generalitat que "deixin de tapar-li les vergonyes a Convergència i a Artur Mas".

Ha acusat els que, segons ella, s'han "omplert la boca parlant de mals i bons catalans" d'haver fet servir el projecte sobiranista com a "tapadora per amagar la seva nefasta gestió" i el seu "ús privatiu" de les institucions.

Levy, que ocupa el segon lloc a la llista del PPC per Barcelona per als comicis catalans, ha demanat també a Mas que aprofiti la diputació permanent del Parlament per donar explicacions sobre el finançament de Convergència en lloc d'intentar usar aquest òrgan, com pretén fer, per oferir un "míting" sobre la convocatòria electoral.

Ha insistit també que Romeva i Junqueras han de donar "la cara" i dir "si estan al costat de la Catalunya del 3% o dels catalans que volen tirar endavant". Sobre això, ha lamentat que Junqueras estigui ara "molt callat" quan va ser justament ERC qui va denunciar davant la justícia la trama de comissions a diversos ajuntaments de Catalunya.

I ha demanat al líder d'ERC que "no vegi enemics fora", perquè el que s'ha produït amb les actuacions dels últims dies –amb el registre a la seu de CDC i de la seva fundació, la CatDem– és el "compliment de la llei". "Alguns van pensar que el seu partit estava per damunt de la llei i justícia, però la justícia és igual per a tothom, es digui Pujol o Mas. I no hi haurà llei del silenci per als independentistes", ha afegit.

stats