Política 19/09/2017

El PP entra en campanya pel 'no' amb un fil a Twitter on busca desmuntar les "mentides independentistes"

Nega que la independència deixi una Catalunya rica o lliure de corrupció

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb Xavier García Albiol

MadridTot i fer mans i mànigues per aturar el referèndum i assegurar que no es farà, el PP ha tret el seu argumentar en defensa del 'no' a la independència. En un fil a Twitter, el compte oficial del partit ha exposat un seguit de "mentides independentistes" com el suport del món empresarial, la viabilitat de les pensions, la construcció d'un país lliure de corrupció o la voluntat de diàleg del Govern amb l'executiu de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dilluns al matí, el canal del PP a la xarxa social ha anunciat que obria un fil de piulades per "desmuntar les mentides independentistes" i l'han seguit més missatges enllaçats a notícies de premsa que, al seu parer, desmenteixen algunes de les promeses de l'independentisme.

Un dels arguments que el sobiranisme utilitza per exemplificar la seva majoria és que el 80% de catalans estan a favor d'un referèndum. En una de les seves piulades, el PP utilitza una enquesta del diari 'El Mundo' on un 29,1% de les respostes són favorables que es permeti l'1-O. Cal tenir en compte que la xifra que utilitza el sobiranisme es refereix a la ciutadania catalana i en referència a un referèndum, sigui pactat o no pactat amb l'Estat, mentre que l'enquesta citada inclou la resposta de ciutadans d'arreu de l'Estat i fa referència explícita a l'1-O.

A més, en una altra piulada, recorden els suports internacionals al Procés i citen el president veneçolà, Nicolás Maduro; el secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, i Julian Assange, a qui qualifiquen de "pròfug de la justícia". També adjunten una notícia del diari 'Abc' per "desmuntar la teoria de l''Espanya ens roba'" o unes declaracions del president de l'empresa Natur House que afirma que canvia la seu de Barcelona a Madrid per negar que Catalunya seria un país ric.

A més, també denuncien l'aparició de cartells falsos dels partits constitucionalistes en què demanarien el vot negatiu a la independència en el referèndum de l'1 d'octubre. "Estan tan desesperats que imprimeixen cartells falsos", afirmen.

stats