Política 30/03/2017

El PP acaba votant a favor de crear una comissió d'investigació sobre el seu finançament

Després de criticar els altres grups per fer una "comissió d'investigació contra el PP", els populars acaben sumant-se a la majoria de la cambra

Dani Sánchez Ugart
1 min
El PP acaba votant a favor de crear una comissió d'investigació sobre el seu finançament il·lelgal

MadridEl Congrés investigarà la presumpta corrupció en el finançament del PP, després que la cambra baixa hagi aprovat aquest dijous per unanimitat crear una comissió d'investigació per al presumpte finançament il·legal del partit que dona suport al govern espanyol. Els populars, que originalment havien criticat la voluntat de la resta de grups de la cambra –havien titllat la proposta de comissió contra el PP, i demanaven que s'ampliés l'objecte de la investigació al finançament de tots els partits–, han acabat votant-hi a favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, en breu s'iniciaran els treballs per crear una comissió que pretén arribar al fons dels coneguts com a 'papers de Bárcenas', i que era un dels punts de l'acord d'investidura entre el PP i Ciutadans. El canvi de posició dels conservadors ha coincidit amb l'anunci del pacte de pressupostos amb els seus "socis preferents", també aquest dijous.

Així, el PP ha assumit que està en minoria parlamentària i ha evitat mostrar una imatge de solitud. Encara que hi hagués votat en contra, la comissió d'investigació hauria acabat tirant endavant, pels vots a favor de la resta de grups.

La votació d'avui posa punt final a la guerra de comissions d'investigació que van iniciar el PP i Ciutadans fa unes setmanes. El partit taronja, cansat dels allargs que li donaven els populars en aquesta qüestió, va acabar tancat una petició acordada amb el PSOE i Podem, que no va caure gens bé al partit de Mariano Rajoy. Aleshores, el PP va contraatacar entrant al registre una nova petició, per investigar el finançament dels partits, en genèric, que finalment ha quedat en un calaix.

stats