En breu
Política 26/06/2012

El PP defensa la supressió dels consells comarcals

2 min
El PP defensa la supressió dels consells comarcals

Mentre que els municipis catalans demanen que s'acceleri la llei de governs locals per protegir la seva autonomia local i defensar el paper dels consells comarcals, el PP de Catalunya dóna suport al plantejament del govern espanyol d'eliminar nivells administratius. "Defensarem la supressió dels consells comarcals", va anunciar ahir la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, que considera que la distribució de competències es pot resoldre entre els municipis, les diputacions i la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La remodelació del món local que prepara i té previst aprovar al setembre l'Estat és objecte de polèmica perquè pretén donar més pes a les diputacions, cosa que permetrà que assumeixin serveis dels municipis de menys de 20.000 habitants. Però el Govern i les entitats municipalistes defensen que els consells comarcals poden prestar serveis de proximitat amb més eficiència que altres nivells administratius com les diputacions. Tot i això, Camacho va insistir ahir que cal prioritzar la "simplificació" i va defensar la redistribució de competències per evitar duplicitats.

Els populars sí que consideren, malgrat tot, que cal tenir en compte que a Catalunya, "en proporció", hi ha molts municipis i moltes realitats diferents de les d'altres comunitats autònomes, unes especificitats que creuen que el govern espanyol haurà de tenir en compte en impulsar la remodelació del món local de l'Estat.

El PP no està sol a l'hora de demanar més pes a les diputacions. Ahir l'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar a COMRàdio que "sobren" els consells comarcals. Ballesteros va defensar que siguin substituïts per consells d'alcaldes i que, per contra, les diputacions tinguin més protagonisme. "Cal que facin una feina més important de la que fan, mancomunant serveis d'ajuntaments petits, alguns dels quals només sobreviuen amb la respiració assistida de les subvencions", va dir. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, es va afanyar a subratllar que l'opinió de Ballesteros no és la que defensa el partit.

stats