Política 08/02/2017

El PP tanca 22 anys de polèmica: l'ocell del seu logo és un "xatrac, comunament conegut com a gavina"

El partit transacciona una esmena als seus estatuts que defineix així l'ocell, que originalment era un xatrac, però que va ser batejat com a gavina per Fraga

Dani Sánchez Ugart
1 min
El pare del logo del PP no hi veu cap gavina i vol una rectificació oficial

MadridEl PP tanca la polèmica sobre l'ocell del seu logotip. Tot i que la majoria de la població considera que l'animal és una gavina, perquè l'expresident del partit, Manuel Fraga, ho va dir fa més de vint anys, el creador del dibuix, Fernando Martínez Vidal, regidor popular a l'Ajuntament de Madrid, insistia des de fa 22 anys que és un xatrac. I finalment ha quedat recollit així als estatus del partit.

Un xatrac / Hans Hillewaert / Wikimedia Commons

Segons han explicat fonts de Génova, la direcció del partit ha transaccionat diverses esmenes, entre les quals, les de Martínez Vidal, sobre l'article dels estatuts que defineix el logo, i l'animal ha quedat definit com "un xatrac, comunament conegut com a gavina". Així, finalment, no caldrà discutir el polèmic assumpte al congrés del partit, que se celebra aquest cap de setmana.

Una gavina / DILIFF / WIKIMEDIA COMMONS

Aquesta construcció, però, és polèmica, perquè tot i que el xatrac i la gavina són del mateix ordre dels caradriformes, són en realitat animals diferents.

La llei de partits obliga les formacions a definir exactament com és el seu logo, per això el PP, que va fer una remodelació de la seva imatge gràfica recentment, s'ha vist obligat a descriure'l als estatuts.

stats