Política 28/08/2015

El PP mostra sintonia amb Unió després de la cimera Duran-Rajoy

F.c.
2 min
Josep A. Duran fent un comentari a Mariano Rajoy a l’hemicicle del Congrés en una imatge d’arxiu.

BarcelonaSecretisme total sobre els temes que va tractar el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva reunió a la Moncloa amb el president espanyol, Mariano Rajoy, dimecres. Per al democristià es tractava, bàsicament, d’exhibir capacitat d’interlocució tant amb el líder del PP com amb el del PSOE, Pedro Sánchez, amb qui es va reunir al Congrés unes hores abans, després del trencament amb CDC i a les portes d’unes eleccions, les del 27-S, en les quals UDC es fixa com a objectiu cinc diputats al Parlament. El vicesecretari general del PP, Pablo Casado, va admetre que no sabia de què havien parlat els dos dirigents polítics, però no es va estar de proclamar que la nova Unió, que defensa el dret a decidir però no la independència sota el reclam del “seny”, li agrada “molt més” que no pas la federada amb CDC. No va tenir tantes paraules amables amb Duran Ciutadans, que va recordar als dirigents dels dos grans partits estatals que els democristians són també coresponsables de la “deriva” sobiranista d’Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des d’Unió, el seu candidat el 27-S, Ramon Espadaler, va defensar a TV3 les gestions de Duran per mantenir-se a primera línia política. Segons va explicar, la seva formació, a diferència del que fan els sobiranistes, té “l’obligació” de mantenir els “ponts” amb el PP i el PSOE perquè, “passi el que passi el 27-S, s’haurà de gestionar amb diàleg” entre l’Estat i Catalunya. Al llarg d’aquesta legislatura els democristians, i singularment Duran, han intentat sense èxit animar la concòrdia entre governs per impulsar una tercera via entre l’independentisme i l’unionisme.

Volen interpel·lar Mas

El trencament entre CDC i Unió havia sigut fins ara ordenat i fins i tot cordial. Ahir, però, va sorgir un primer conflicte parlamentari perquè el portaveu democristià al Parlament, Roger Muntañola, va reclamar al seu homòleg convergent, Jordi Turull, poder intervenir i interpel·lar Mas en la seva compareixença parlamentària de dimecres vinent per informar sobre l’avançament del 27-S. Unió, que es presenta per separat, vol marcar perfil però CDC no ho veu necessari.

stats