Política 27/08/2013

El PSC acusa CiU i ERC de mostrar "molt poc respecte" per la sobirania catalana

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha dit que prorrogar els pressupostos sense sotmetre'ls a debat suposaria "la caiguda de qualsevol govern"

Efe
1 min

GironaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha acusat aquest dimarts CiU i ERC de mostrar "molt poc respecte" per la sobirania catalana, per haver prorrogat els pressupostos sense sotmetre'ls a debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Lucena, aquesta posició suposaria "la caiguda de qualsevol govern", ja que es tracta de "la llei més important que un parlament i un govern aproven cada any".

El portaveu socialista assegura que la clau per mantenir-se en el poder malgrat la pròrroga pressupostària passa per crear "un núvol que tapa aquesta evidència política", en referència al debat sobiranista, i entén que existeixen uns pressupostos, amb retallades d'uns 2.000 milions, "que es produeixen de manera silenciosa i clandestina".

"ERC ha tingut l'habilitat de passar d'estranquis, com diuen els joves, i provoca retallades, però no es debaten al Parlament", ha insistit el portaveu, a qui ha sorprès poc l'actitud en aquest assumpte de CiU, però molt la del partit liderat per Oriol Junqueras, per haver dit en campanya que "obligaria el Govern a realitzar un gir social".

Segons el socialista, "ERC està disposada a gairebé tot per forçar el xoc de trens", en referència a la separació d'Espanya, i està disposada "com a part del preu" a signar retallades i a dir "mentides".

Respecte al debat sobiranista, Lucena ha reclamat al Govern que concreti la despesa de l'avantprojecte de llei d'acció exterior anunciat pel conseller Francesc Homs i s'ha mostrat partidari d'invertir els diners en fins socials, que considera prioritaris en aquests moments de crisi econòmica.

Finalment, ha reclamat que s'anunciï el nom dels membres de la Generalitat que assistiran a la cadena humana per la independència el pròxim 11 de setembre.

stats