Política 11/06/2013

El PSC detecta en Mas voluntat "d'allunyar-se" d'ERC i de la consulta del 2014

Lucena reitera que els socialistes només entraran al Govern si Mas atura la construcció d'estructures d'estat i si integra altres partits més enllà d'ERC i PSC. Alerta que el Govern està "espantat" després de les enquestes

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEscletxa a la vista. El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha dit que ha "detectat" en la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, la voluntat del cap de l'executiu "d'allunyar-se del carreró sense sortida" que, al seu criteri, significa la consulta del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas ha obert la porta al fet que la consulta potser no s'ha de fer ni el 2013 ni el 2014. Hi ha un intent d'allunyar-se d'ERC, suposo que perquè s'adonen que no fa cap bé a Catalunya", ha etzibat Lucena, que s'aferra al que considera que pot arribar a ser un gir de Mas cap al posicionament polític del PSC cap a la reforma constitucional en sentit federal. Ara bé, Lucena ha criticat que, a més d'"inactiu", després de les enquestes "està espantat, i ens preocupa que faci tonteries".

Al Govern només si és d'unitat

El portaveu parlamentari del PSC ha assegurat que Mas no ha formalitzat en cap moment a Pere Navarro la invitació a integrar-se al Govern. Ho ha tornat a condicionar a aturar la construcció d'estructures d'Estat i prioritzar la sortida de la crisi. Ha afegit que només s'integraria en un govern d'"unitat" que, malgrat que no ho ha volgut explicitar, també hauria de comptar amb el PP. És més, ha advertit el Govern que no pot "demonitzar" els populars si aspira a arribar a acords. I, en qualsevol cas, ja ha dit que els socialistes catalans no pensen fer-ho. "Mal pesi a alguns, el PP és un partit significatiu a Catalunya", ha etzibat. Ha admès que el PSC no preveu entrar al Govern, i, si es donessin les condicions, abans ho consultaria a la militància.

stats