Política 14/08/2014

El PSC assistirà a la reunió que Ortega convocarà al setembre per explicar l'operatiu del 9-N

Iceta avança que els socialistes "recordaran" que la llei de consultes "no pot emparar" una consulta amb la pregunta que s'ha pactat

Acn
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un moment de l'entrevista a l'ACN.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat, en declaracions a l'ACN, que acceptarà la invitació a la cimera que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat per al setembre per tal d'explicar el dispositiu per a la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres sempre anem als llocs on es conviden, i si ho fan perquè hem anunciat que votarem a favor de la llei de consultes, evidentment hi anirem si la vicepresidenta ens hi convoca", ha dit Iceta, que ja ha advertit que aprofitarà la reunió per "recordar que aquesta llei no pot emparar la consulta amb la pregunta que s'ha pactat".

"Una llei de consultes no referendàries no pot servir per fer la pregunta pròpia d'un referèndum", ha afegit. D'aquesta manera, el líder del PSC ha anunciat que els socialistes assistiran a la reunió convocada per Ortega, però sense canviar de posicionament sobre el 9 de novembre. La resposta d'Iceta arriba només unes hores després que la vicepresidenta hagi anunciat, en una entrevista a TV3, que a principis de setembre convocarà "tots els partits polítics partidaris del dret a decidir, i el PSC també, per explicar tot el dispositiu logístic" de la consulta del 9-N.

stats