Política 01/11/2016

El PSC consideraria un "error polític" que se l'apartés de la direcció del PSOE

'La Vanguardia' apunta que Meritxell Batet serà cessada de la direcció del grup parlamentari

Europa Press
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

BarcelonaEl president del PSC, Àngel Ros, ha defensat aquest dimarts que no s'aparti el PSC dels òrgans de direcció del PSOE com a sanció perquè els diputats del partit trenquessin la disciplina de vot a la sessió d'investidura de Mariano Rajoy: "Si es fessin actuacions d'aquest tipus seria un error polític important", ha opinat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aquest dimarts, 'La Vanguardia' afirma que tant Meritxell Batet (PSC) com Sofía Hernanz (PSIB-PSOE) perdran els seus càrrecs a la direcció del grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara cal cosir i sumar, i els socialistes catalans som imprescindibles per al projecte de progrés de tot Espanya", ha assegurat. Així, Ros ha rebutjat "revisar el protocol de relacions", com se sent en boca d'alguns dirigents del PSOE, i ha recordat que, per modificar l'acord que els uneix, cal fer-ho a través d'un congrés tant del PSOE com del PSC.

El també alcalde de Lleida ha recordat que els set diputats del PSC al Congrés van votar d'acord amb e que va decidir el seu consell nacional, per la qual cosa no se'ls pot sancionar. A més, ha afirmat que el comitè federal que va provocar la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general "no va actuar amb justícia" amb ell.

"Seria una barbaritat expulsar els diputats que van votar contra Rajoy"

La gestora del PSOE ha obert expedient als 15 diputats que dissabte van trencar la disciplina de vot, i algunes veus internes reclamen que vagi més enllà i els expulsi per desobeir una ordre del comitè federal del partit. El diputat del PSOE per Guipúscoa, Odón Elorza, ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a la Cadena SER que aquesta opció seria "una barbaritat".

Elorza, que és un dels que van votar no a Rajoy, confia que la gestora no adopti més "represàlies". Per al diputat basc "seria un error com una casa abordar un segon expedient plantejant una suspensió de militància o l'expulsió del partit". "Ho ha comentat gent important vinculada a la gestora, però em semblaria una barbaritat, perquè significaria obrir expedient a milers de militants i de votants del PSOE", ha afegit.

stats