Política 06/09/2014

Els ex del PSC firmen una declaració conjunta per assegurar una "acció política compartida"

L'objectiu de Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem és "confluir" i crear un projecte socialista "fort i amb identitat pròpia" que sigui "majoritari"

Ara
2 min
Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena / ACN

BarcelonaLes organitzacions Nova Esquerra Catalana, Moviment Catalunya i Avancem han firmat aquest dissabte una declaració política per assegurar una "acció política compartida". Amb el títol 'Per la confluència del socialisme catalanista: dret a decidir i alternativa d'esquerres', el text expressa la voluntat de "cercar i trobar les millors fórmules de confluència perquè l'espai del socialisme catalanista convergeixi en uns mateixos postulats, estratègies i, també, en una acció política compartida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La voluntat de totes tres formacions és crear un "projecte transformador obert a totes les esquerres i amb vocació d'esdevenir majoritari" a Catalunya. Per crear aquest projecte "fort i amb identitat pròpia", insisteixen en la "ferma voluntat de confluir". Amb tot, han acordat coordinar-se la representació al Pacte Nacional pel Dret a Decidir –en què el PSC no participa–, crear un comitè d'enllaç entre les tres formacions i treballar de cara a les eleccions municipals per bastir acords amb altres forces d'esquerra. A més, anuncien la seva participació "conjunta" als actes previstos per la Diada. Les diputades al Parlament Marina Geli i Núria Ventura ja van anunciar que participarien a la V.

Al text, els signants asseguren que "la unitat del catalanisme polític passa de manera inequívoca per l'exercici del dret a decidir del nostre poble", i aposten per "donar veu i vot a la ciutadania" el 9-N. Reconeixen la "majoria social" que "comparteix un objectiu clar d'emancipació política i de ple reconeixement de la seva identitat nacional".

Tots tres corrents estan formats per excàrrecs o càrrecs del PSC: Nova Esquerra Catalana està liderada per l'exconseller Ernest Maragall –ara eurodiputat d'ERC–; Moviment Catalunya el formen antics consellers, com Montserrat Tura, Joaquim Nadal o Marina Geli i Núria Ventura –que encara són diputades–, i Avancem és la formació que encapçala Joan Ignasi Elena, que ha marxat del PSC però manté l'escó al Parlament. Fa unes setmanes, Avancem i Nova Esquerra Catalana ja van anunciar que preparen la seva fusió per crear unes noves sigles de cara a la tardor en un congrés fundacional.

stats