Política 06/03/2014

El PSC demana que es destinin partides de les escoles d'elit a les beques menjador

Al ple de la pobresa, els socialistes també demanaran que tothom qui compleix els requisits cobri la renda mínima i que es fixi un PIRMI enrgètic

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC afrontarà el ple de la pobresa que se celebrarà la semana vinent al Parlament amb tres objectius bàsics fixats a l'horitzó: garantir les beques menjador, que tothom qui compleix els requisits cobri la renda mínima i que no es produeixin talls de subministrament a les famílies que no poden pagar les factures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat la diputada del PSC, Eva Granados, que ha insistit en la necessitat de moure partides pressupostàries per garantir algunes d'aquestes mesures. Com a exemple ha posat els prop de 24 milions que es destinen a les escoles que segreguen per sexes. Al seu parer, aquests diners que ara es dediquen a escoles on hi van nens de famílies benestants podrien destinar-se a garantir almenys un àpat als nens de famílies amb greus dificultats econòmiques. "Els recursos hi són, ara falta la voluntat", ha assegurat la dirigent socialista.

Per garantir la renda mínima i el que el PSC ha batejat com el ''PIRMI energètic'', els socialistes reconeixen que cal una reforma fiscal o buscar fórmules per aconseguir més ingressos. Una d'elles, ha proposat, podria ser recular per recuperar l'impost de successions d'abans que fos reformat pel tripartit.

stats