Política 23/08/2017

Pascal exigeix a l'Estat que "es deixi d'actituds tèbies" i permeti incloure els Mossos a l'Europol

La coordinadora general del PDECat avisa que "polititzar l'àmbit de la seguretat és espinós i perillós"

Ara
2 min
Marta Pascal: “Nosaltres volem el centre, i ERC, l’hegemonia de l’esquerra”

BarcelonaL'endemà que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, refredés l'accés dels Mossos a l'Europol escudant-se en la "normativa" de l'agència de seguretat europea, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha tornat a reclamar que l'Estat posi fil a l'agulla i treballi perquè la policia catalana també tingui accés a la informació de seguretat internacional. Pascal, de fet, ha exigit a l'Estat que "es deixi d'actituds tèbies" i resolgui aquest assumpte al més aviat possible, tal com ahir també va reclamar el conseller de Justícia, Carles Mundó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pascal ha demanat a Santamaría que "davant el que ha passat a Barcelona i a Cambrils", l'Estat posi les "coses fàcils" per millorar la coordinació entre els cossos de seguretat. En una entrevista a TV3, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha defensat que cal millorar "la integració de la informació dels Mossos".

Pascal també ha censurat que els sindicats de la policia espanyola critiquessin que el Govern hagi "marginat" aquests cossos. De fet, Pascal ha advertit que "polititzar l'àmbit de la seguretat és espinós i perillós", i ha defensat la decisió del Parlament d'atorgar la Medalla d'Or a Mossos i serveis d'emergència. PP, Cs i PSC van criticar que s'hagués deixat fora Guàrdia Civil i Policia Nacional. Un debat que per a la coordinadora general del PDECat és "lamentable" i ha posat en dubte que hagués sorgit "en un altre context polític".

Aquest dilluns, el PDECat va participar com a observador en el pacte antiterrorista i l'Estat va reclamar que acabessin integrant-s'hi permanentment. Pascal, però, no ha volgut explicar si hi continuaran sent: "Si ha de servir per fer la foto, però el més calent és a l'aigüera, no hi serem".

stats